Tuesday, November 11, 2014

Artprize a Hokej

Zdarky prdy Matěj je zpátky. Okej dnešní story je o artprize. Wtf co to je Matěji?! Dozvíte se zachvili. Takže to sem vám vlastně ani neřekl, bydlím ve státě Michigan, přesněji v málém mestečku jménem Caledonia. No moc ani městečko to neni je to spíš předměstí jednoho velkýho města, který je druhý největší v Michiganu po Detroitu, to město se jmenuje Grand Rapids (cca 30 minut autem ode mě) a má asi 350 tisíc obyvatel. Je divný že hlavní město Michiganu neni ani jedno z těhle dvou, ale Lansing, asi to má nějakej význam neptal sem se zatim. Přejdu k věci, právě v Grand Rapids se každej rok koná mezinárodní soutěž umělců, která se jmenuje právě Artprize. Je to v podstatě o tom že po celým městě sou rozmíštěný ruzný druhy umění, od obrazů, přes sochy až po pouliční umělce. No a každej tenhle kousek umění má svoje číslo, stáhneš si aplikaci na mobil a tam můžeš zadat číslo aka hlasovat pro něj. Tyto kousky nejsou jen v galeriích (tam samožřejmě taky), ale i třeba v kavárnách nebo obchodech. Je toho fakt megamoc, trvalo by minimálně tejden to všecko projít, já prošel snad všechny hlavní místa. Po nějakým čase se vybere asi 50 nejlepších a ty už můžeš hlasovat jenom pro jedno a pak posledních 10 a z toho jeden vítěz. Ten vyhraje asi 10 000 dolaru nebo možná víc fakt nevim teď. Okej princip ste snad pochopili, takže tady máte fotky těch asi nejvíc zajímavejch kousků podle mě. Dneska trochu tý KULTURY místo pobavení.


tadyta fotka vlevo ty koně sou celý udělaný jenom z použitejch bot to se mi zdálo mega








Tyhle zbraně sem debilně vyfotil, zepředu ze správnýho úhlu tvarolvaly dokonale mapu USA, myslim že to dokonale vystihuje tuhle zemi :D





Okej druhá věc je hokej, nebude to nic dlouhýho, šel sem se podívat na zápas Grand Rapids Griffins, maj pretty cool maskota i znak. Hokej byl mega akorát sme prohráli :(( v týmu byli 3 češi, tak sem se cejtil zas o kousek blíž domovu a řval na ně DO TOHO CHLAPII!

Poprosil bych všecky co si to čtou at lajknou odkaz tady, zajímá mě kolik lidí to dočte až sem a koho to vůbec zajímá, díky moc pusinky:* možná ted v tejdnu až nebudu línej trochu vymakám blog přidám možnost komentů a tak a možná taky nějaký vzhledový frajeřinky aby se vám tu líbílo. Zatim se mějte))